Welke RC-auto is geschikt voor jou?

Hoewel veel RC auto’s dezelfde componenten bevatten, kunnen er wel veel verschillen zij in de snelheden die ze kunnen bereiken, de grootte die ze hebben en hoe moeilijk ze te besturen zijn. Het is daarom moeilijk te bepalen welke auto nu voor jou geschikt is. We zullen je hierbij helpen, lees hieronder waar je op kunt letten.

Welk type RC auto is voor jou geschikt?

De belangrijkste beslissing om te maken is of een elektrische of een Nitro auto voor je geschikt is. Nitro auto’s zijn vaak sneller en krachtiger, maar hun motoren vereisen veel onderhoud en tuning. Elektrisch bestuurbare trucks worden daarentegen over het algemeen beschouwd als het beste voor beginners; zelfs als je ervoor kiest om uw eigen te bouwen, is dit niet te moeilijk en zijn ze makkelijk in gebruik.

Koop pre-geassembleerd of bouw je eigen?

Als je eenmaal hebt besloten of een elektrische of een Nitro auto het beste is voor je, moet je kiezen tussen een auto die klaar is om direct uit de doos te gebruiken of bouwpakket. Auto’s die klaar voor gebruik zijn, zijn makkelijker voor beginners, omdat die vaak gelijk willen rijden. Het bouwpakket geeft je een beter inzicht in hoe bestuurbare auto werkt aangezien je het van binnen uit bouwt. Als je het niet zeker weet houdt dan in gedachten dat de meeste auto’s die klaar zijn voor gebruik een handleiding hebben, zodat je ze alsnog uit elkaar kunt halen en opnieuw kunt opbouwen als je dit zou willen.

Waar ga je rijden?

Als je in een gebied in de bergen woont zal je een andere auto kopen dan wanneer je in de stad woont. Dit geldt ook voor RC auto’s. Auto’s die je op de weg gebruikt zijn gebouwd voor snelheid, dus als je hiernaar zoekt moet je hiervoor gaan. Voor ruiger terrein en sprongen zijn de off-road auto’s natuurlijk een stuk beter geschikt.

Hopelijk kun je op basis van deze vragen makkelijker een keuze maken. Veel plezier met rijden!

Geef een reactie