Welke computer is geschikt voor het gebruik van grafische ontwerpen?

 

 

Met de vele grafische programma’s van tegenwoordig is het verstandig een computer te hebben welke dat ook kunnen trekken zonder dat ze uitvallen of oververhit raken. Programma’s zoals Adobe Illustrator en photoshop zijn geavanceerde software programma’s waarmee je op een professionele niveau logo’s, foto’s, en vector art kan maken. Vector art of vector illustraties zijn afbeeldingen welke nooit hun kwaliteit verliezen. Dit komt doordat ze niet afhankelijk zijn van de resolutie, waardoor je ze oneindig in en uit kan zoomen zonder de kwaliteit van de afbeelding te verliezen. Zo kan je bijvoorbeeld met een vector afbeelding een kleine logo maken voor op een visitekaartje, en tegelijkertijd gebruiken voor op een reclamebord langs de weg. Deze verfijnde tools zijn de ideale applicatie voor professionele designers. Echter is het verstandig wel een goede computer hiervoor te gebruiken. In dit artikel lichten wij er twee uit welke hier geschikt voor zijn.

 

Welke computer kan deze zware programma’s aan?

Het belangrijkste bij het kopen van een computer is te weten wat je budget is. Met zware programma’s als photoshop en adobe illustrator is het belangrijk om voldoende RAM op de computer te hebben en te kijken naar de processor van het systeem. Momenteel zijn de Macbook Pro en de Acer Aspire V17 Nitro de beste computers voor grafische designers. Maar deze computers zijn natuurlijk niet voor iedereen betaalbaar, dus laat je vooral informeren bij een winkel die computers aanbiedt om zo met jouw budget de meeste geschikte computer aan te willen schaffen.

 

Meer informatie over Adobe illustrator of photoshop, vindt u op de website van Learnit. Leer bijvoorbeeld alles over illustrator met de cursus illustrator of alles over photshop.

 

Geef een reactie