Wat heb je nodig voor het organiseren van een Webinar

Wil je binnenkort een webinar organiseren, maar weet je niet zo goed wat je allemaal nodig hebt? Lees dan snel verder in dit artikel vertellen wij wat je allemaal nodig hebt en waar je op moet letten.

De hardware

Als organisator van een webinar heb je een goede computer en/of harddrive nodig om de techniek van de software te ondersteunen. Je gasten kunnen het webinar volgen vanachter hun eigen computer, laptop, Tablet of telefoon met internetverbinding. Ook is het mogelijk webinars te volgen via speciale apps of koppeling het webinar te volgen op mobiele apparaten en tablets.  

Microfoon en camera

Naast de hardware heb je ook een camera en microfoon nodig, sommige laptops beschikken hierover en hebben ingebouwde camera’s maar soms is het ook handig een losse camera te beschikken welke een hogere resolutie heeft. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen een bedrijf die u de benodigdheden voor uw webinar regelt, bijvoorbeeld Yourwebinar. Yourwebinar heeft namelijk professionele camera’s en kunnen het volledige webinar regisseren.

 

Software

Sommige webinars kunnen ook op afstand worden gerund vanuit de cloud. Het is hierbij wel belangrijk als je hiervan gebruikt maakt een stabiele en snelle internetverbinding hebt. Het is natuurlijk vervelend als je klanten en personeel met een haperend webinar worstelen, zo verlies je namelijk ook klanten en personeel. Het beste is om hierbij of kabelverbinding te gebruiken of wel glasvezel. Daarnaast is het belangrijk dat de internetverbinding ook snel genoeg om al je online toepassing te kunnen draaien.

Wil je liever dat een bedrijf je webinar regisseert? Neem dan eens een kijkje op https://www.yourwebinar.nl/

 

Geef een reactie