Hoe GPS te gebruiken op een tablet

 

De meeste phonetablets beschikken ook over een GPS-functie. Dit betekent dus dat het ook mogelijk is om de tablet als navigatiesysteem te gebruiken. Dit kan zowel offline als online. Majstra legt u uit hoe u de tablet als navigatiesysteem kunt gebruiken.

Online

Als de tablet internet heeft, is het via verschillende wegen mogelijk om de tablet als navigatiesysteem te gebruiken. Een bekend voorbeeld is Google Maps. Via het internet wordt dan uw locatie bepaald en Google Maps kan uw route uitstippelen. Het is natuurlijk makkelijker als de navigatie ook offline gebruikt kan worden, dan bent u dus niet afhankelijk van een internetverbinding.

Offline

Mits de tablet over een GPS-chip beschikt, is het ook mogelijk om offline GPS te gebruiken. U dient echter wel een aantal instellingen goed te zetten.
1: U dient eerst de “locaties” in te schakelen via de instellingen van de tablet.
2: U heeft even internet nodig om bepaalde apps te downloaden om het vervolgens offline te kunnen gebruiken.
3: Daarna kunt u GPS test downloaden via de Playstore of het internet. Deze app is gratis en hiermee kunt u testen of de tablet GPS ontvangt. U kunt het internet even uitschakelen en de app activeren, zo kunt u zien of de tablet offline ook GPS ontvangt. Als de punten in de app groen zijn, ontvangt u dus locaties offline. Dat is een goed teken!
4: U ontvangt nu GPS offline op de tablet. Het enige wat u nog dient te downloaden, zijn de juiste mappen waar u het voor wilt gebruiken. Via de Google Playstore zijn er genoeg gratis mappen te downloaden voor heel de wereld. U kunt ook specifiek bepaalde streken of landen kiezen.

Dit zijn de manieren hoe u de tablet als navigatiesysteem kunt gebruiken. Bij Majstra zijn er meerdere tablets beschikbaar die over GPS beschikken.

Geef een reactie