Fouten die worden gemaakt tijdens het kopen van een nieuwe TV

 

Een nieuwe televisie is toch altijd een beste investering, het vergt daarom ook best wel veel tijd en moeite wanneer je een nieuwe tv wilt gaan aanschaffen. Wij zien vaak dat mensen een overhaaste beslissingen nemen, en daarbij worden vaak dezelfde soort fouten gemaakt.  In deze blog besteden we aandacht aan de fouten die je niet moet maken bij het kopen van een TV.

Alleen in de winkel vergelijken

Een grotere aankoop zoals een tv, doen we natuurlijk liever in een fysieke winkel.

Het is natuurlijk ook wel fijn om de tv even in het echt gezien te hebben. Maar, dit hoeft niet te betekenen dat je alleen in de winkel op zoek gaat. Het verstandigste is, om eerst even wat research online te doen. Ten eerste, heb je zo geen last de verkopers die perse de sale willen rond maken, maar je hebt ook een beter overzicht en kunt een groter aanbod vergelijken. Ook, is het in de winkel niet altijd even duidelijk wat precies de specificaties van de tv zijn, en is het handig dat je online recensies kan checken! Neem dus altijd eerst een kijkje op een televisie winkel online.

 

De verkeerde grote kopen

Het is erg belangrijk dat je eigenlijk voor de aanschaf van de tv, al weet waar je hem wilt gaan plaatsen. De plaatsing heeft namelijk invloed op de grote van het scherm die de tv zou moeten hebben. In de slaapkamer wil je bijvoorbeeld een veel kleiner formaat hebben staan dan in de woonkamer. De beste manier om de grote te beoordelen, is door de kijken wat de afstand is tussen je ogen en de televisie, dit is meestal tussen de één en drie meter.

De maatstaf die meestal wordt aangehouden is als het toestel tussen de 1.2 en 1.6 meter van je afstaat, kun je het beste kiezen voor een 40-inch tv, als de afstand meer tussen rond de 2 meter ligt, dan is een tv van 55 inch meer geschikt.

Niet letten op de aansluiting

Ook is het belangrijk om te letten op de aansluitingen van de televisie. Een tv gebruik je vaak  in combinatie met externe apparaten zoals een blu-ray speler, spelcomputer, digitale decoder, soundbar of receiver. Check dus even van te voren welke aansluitingen je zou willen hebben, en vergeet dan ook zeker niet te checken of de tv die jij op het oog hebt hier aan voldoet.

 

Bijna alle nieuwe apparaten die nu verkrijgbaar zijn sluit je aan via HDMI, een HDMI aansluiting is dan ook onmisbaar. Gelukkig hebben bijna alle tv’s tegenwoordig minimaal 2 of 3 HDMI aansluitingen, maar toch is het verstandig om dit van te voren even te checken.

Veel succes bij het aanschaffen van je nieuwe TV!

 

Geef een reactie